top of page

gozd eksperimentov se predstavi

Gozd eksperimentov smo predana skupina raziskovalcev Gozdarskega inštituta Slovenije, ki delujemo na področju okoljske vzgoje, prenosa znanj in promocije znanosti. Naše izobraževalno delo izvajamo po načelih in metodah gozdne pedagogike.

Gozdna pedagogika je eden izmed pristopov okoljske vzgoje, ki je povezan z gozdom in našim odnosom z njim. Gozdna pedagogika ceni, spodbuja in promovira gozd kot zdravo in inovativno učno okolje za učenje na prostem ter uporablja aktivne izobraževalne metode, ki krepijo medsebojno sodelovanje in spodbujajo trajnostni razvoj.

 

Mednarodno sodelujemo v mreži gozdnih pedagogov, ki deluje pod okriljem Mreže evropskih gozdnih komunikatorjev.

​ZATO:

  • predstavljamo dobre vzgojno-izobraževalne prakse v naravnih okoljih,

  • ozaveščamo o pomembnosti okoljske vzgoje za trajnostni razvoj,

  • spodbujamo kreativnost in razvijamo inovativne metode v vzgojno-izobraževalnem procesu,

  • spodbujamo prenos znanja in vključevanje znanosti o gozdu v kurikulum okoljske vzgoje vrtcev in šol,

  • predstavljamo delo raziskovalcev na našem inštitutu in jim nudimo podporo z iskanjem možnosti za sodelovanje in

  • promoviramo znanost o gozdu in skušamo mlade navdušiti za znanstveno-raziskovalno delo​.

 

pridružite se nam v gozdu eksperimentov!

Gozd je odličen prostor za doživljajsko pedagogiko in okoljsko vzgojo, saj je neskončen vir tako otipljivih reči kot tudi manj otipljivih idej.

Izobraževanja za pedagoge so namenjena vsem, ki se srečujete s pedagoškim delom z otroki (vzgojiteljem, učiteljem, skavtom, tabornikom, ...). Potekajo s strani domačih in tujih strokovnjakov in pedagogov.

Gozdna pedagogika ponuja nešteto priložnosti za celostno učenje v naravi, saj otroci nabirajo nove izkušnje, jih urejajo, povezujejo, nadgrajujejo, širijo svoja zanimanja in razvijajo pozitiven odnos do narave. Z izobraževanji vam želimo prenesti svoje znanje, hkrati pa vas želimo navdihniti za oblikovanje novih in zanimivih dejavnosti, ki bodo otroke iz zaprtih prostorov in učilnic popeljale v naravo po znanje in izkušnje.

Učilnica na prostem - delavnice za otroke in mladino!

 

Skozi zabavne in atraktivne vsebine popeljemo otroke v svet znanosti o gozdu. Naša učilnica je gozd, del učenja in igre pa prenesemo tudi v zanimivo dogajanje v naših laboratorijih.

Aktivnosti potekajo dinamično in se med seboj povezujejo. Otroci zato vedno z zanimanjem sodelujejo in odidejo z novim znanjem. 

Vsebine so prilagojene učnim načrtom vrtcev in šol. Poleg rednih delavnic pa v sodelovanju z drugimi zavodi razvijamo in izvajamo tudi delavnice za otroke s posebnimi potrebami.

Vas zanima kako se zabavamo v Gozdu eksperimentov?

 

Prenesite si brezplačen Priročnik za učenje in igro v gozdu in izvedite več o naših aktivnostih za otroke.

 

LOGO FP EU (002).jpg
Web Prepared61.jpg
Web Prepared21.jpg
bottom of page