Priročnik za učenje in igro v gozdu

Knjiga je namenjena vsem, ki potrebujete navdih za oblikovanje novih in zanimivih dejavnosti, ki bodo otroke popeljale v naravo po znanje in izkušnje. Skozi zanimive in zabavne vsebine želimo avtorji večno nerazumljenega znanstvenika pripeljati v svet popularne znanosti, kjer mu bodo z veseljem radovedno prisluhnili tako otroci kot odrasli.

 

V knjigi so zbrane aktivnosti za učenje in igro, ki bodo otrokom različnih starosti in njihovim učiteljem približale znanost o gozdu. Dejavnosti so razdeljene v štiri poglavja: Drevesa, Gozdne živali, Voda in Genetska pestrost. Aktivnosti smo oblikovali po načelu tekočega učenja, ki ima svoje zakonitosti v določenem sosledju korakov: vzbuditev navdušenja, usmeritev pozornosti, neposredna izkušnja in delitev navdiha. Tekoče učenje nam pomaga, da se z naravo bolje povežemo in jo globlje doživljamo, zato se o njej tudi več naučimo.

Gozd eksperimentov /
The Forest of Experiments

Gozdarski inštitut Slovenije /

Slovenian Forestry Institute

Večna pot 2

1000 Ljubljana

Telefon / phone: +386 1 200 78 02

www.gozdis.si

 

E-pošta: gozdeksperimentov@gmail.com

Piši nam / Write us
  • Facebook Social Icon

Če se ti stran ne nalaga pravilno ali prepočasi, posodobi svoj brskalnik ali pa jo poskusi odpreti v kakšnem drugem brskalniku.

© 2017 Gozdarski inštitut Slovenije  |  ISSN: 2536-3557 

Oblikovanje in izdelava spletne strani:Anita Mašek, ANDREJA GREGORIČ, KATARINA FLAJŠMAN, Simon Zidar.

Oblikovanje in izdelava celostne grafične podobe: Iz principa.

Ilustracije: Samo Jenčič. Spletno stran poganja:WIX.