top of page

svetovni kongres o zdravilnih učinkih gozda na javno zdravjeV Sloveniji bo od 18.–20. septembra 2023 potekal V. svetovni kongres o zdravilnih učinkih gozda na javno zdravje (ICFPH), ki bo izveden pod pokroviteljstvom ISFT (International Society of Forest Therapy), in sicer v Kranjski Gori.


V luči okoljske odgovornosti, trajnostnega razvoja, predvsem pa v skrbi za javno zdravje, bodo na kongresu predstavljene najnovejše smernice antistresnega delovanja gozdnih terapij na javno zdravje, potenciali gozdnega terapevtskega turizma, pa tudi pomen gozdne pedagogike in primeri dobrih praks aktivnosti v gozdu.


Kongres predstavlja zgodovinski razvojni mejnik in izredno priložnost za promocijo Slovenije in slovenskega gozdarstva pri uveljavljanju nove trajnostne in inovativne razvojne usmeritve, saj bo v Kranjsko Goro pripeljal svetovno znane strokovnjake s področij biomedicine, javnega zdravja ter balneologije in klimatskega terapevtskega turizma.


Pri organizaciji dogodka sodeluje tudi Gozdarski inštitut Slovenije, ekipa Gozda eksperimentov pa bo predstavila svoje aktivnosti na področju gozdne pedagogike in promocije gozdarskih raziskav.


Registracija je možna do zapolnitve prijavnih mest: https://www.congress2023-isft.si/.


Vljudno vabljeni!

Commenti


bottom of page