»PO SLEDEH ŽIVALI IN ZNANJA«

Izobraževalni seminar izveden po načelih gozdne pedagogike s tujimi predavatelji

Se spomnite vznemirjenja, ko ste na prašni poti, v blatu, snegu ali ob reki našli sledi živali? Le kaj je počela tu? Je bila velika ali majhna? Je nekoga zasledovala ali je pred nekom ušla? In kaj počne poleg tega, da pušča odtise svojih tac, šap ali parkljev v naravi?

Tesno povezanost prostoživečih živali, ljudi in gozda bomo v torek, 17. oktobra 2017, vključili v izobraževalni seminar za širšo javnost. Seminar, ki bo temeljil na principih gozdne pedagogike, bo potekal na sedežu Gozdarskega inštituta v Ljubljani in na gozdnatem območju Rožnika.

Konec prijav!

Zapolnili smo vsa mesta

Udeleženci seminarja bodo prostoživeče živali, njihove navade ter delo z njimi in zanje spoznali preko kratkih uvodnih predavanj gozdnih pedagogov in gozdarjev ter predvsem praktično, prek aktivnosti gozdne pedagogike v naravi.

Naši predavatelji in organizatorji dogodka bodo na strokovna vprašanja o gozdu, prostoživečih živalih in lovstvu z veseljem in strokovno odgovorili. Izredno smo veseli, da bosta seminar z nami ustvarjala uveljavljena gozdna pedagoga iz Avstrije, ki sta specializirana za temo lovstva.

Foto: Marko Richter

Več o vabljenih gozdnih pedagogih:

Thomas Baschny se z gozdarstvom in lovstvom ukvarja že od leta 1983, z gozdno pedagogiko pa od leta 1994. Aktiven je predvsem na področju lovske pedagogike in od leta 2003 sodeluje na delavnicah »Workshop Nature” v sklopu izobraževalnega centra v Burgenlandu (www.werkstatt-natur.at), ki ga podpira tamkajšnja lovska zveza.

Je član združenja evropskih gozdarjev (www.european-foresters.eu), ter predsednik avstrijske gozdarske zveze - Der Verband Österreichischer Förster (www.der-foerster.at).

Zaposlen je na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo, okolje in vode na Dunaju. Od leta 2002 je član ustanovnega odbora Mreže evropskih gozdnih komunikatorjev (UN ECE FAO Forest Communicators Network), prav tako pa intenzivno sodeluje v združevanju nemških, švicarskih in avstrijskih pedagogov (www.waldpädagogik.de).

Roman Bunyai se z gozdarstvom in lovstvom ukvarja od leta 1995, certifikat gozdnega pedagoga pa je pridobil leta 2003. Je vodja lovskega izobraževalnega centra in delavnic “Workshop Nature” (www.werkstatt-natur.at) v Burgenlandu, ki ga podpira tamkajšnja lovska zveza. V centru dela kot pedagog na področju lovstva in gozdarstva. Je tudi aktiven član združenja avstrijskih gozdarjev.

Zakaj izbrati naš seminar?

Pri podajanju strokovnih znanj se naravoslovci srečujemo z zainteresiranimi javnostmi, ki imajo različne zahteve do gozda, različne stopnje znanja o gozdu in živalih ter zavedanja o njegovem pomenu za našo družbo. Naši seminarji potekajo v manjših skupinah, kjer lahko vsak udeleženec soustvarja seminar in izboljša svoje veščine s področja gozdne pedagogike.

Če menite, da vaše delo potrebuje nova znanja ali le spodbudo s področja sodelovanja z širšo javnostjo s tematike živali, gozdov in lovstva, ste vljudno vabljeni, da z nami soustvarite seminar »Po sledeh živali in znanja«.

Osnovni podatki o seminarju

 

Datum izvedbe: torek, 17. 10. 2017

Št. udeležencev: 25 - 30

Trajanje: od 9 do 16h

Kraj izvedbe: Gozdarski inštitut Slovenije, Večna pot 2, Ljubljana (velika dvorana in gozd na Rožniku)

Organizator: Gozd eksperimentov, Gozdarski inštitut Slovenije https://www.gozd-eksperimentov.gozdis.si/

 

Seminar je plačljiv (kotizacija 50€ + DDV). Udeleženci bodo prejeli potrdilo o udeležbi na seminarju.

Natančen program seminarja bo teden dni pred dogodkom objavljen na spletni strani Gozda eksperimentov.

Seminar bo potekal v angleškem jeziku.

Prijave na seminar so mogoče do 10. 10., oziroma do zapolnitve mest.

Kontaktne osebe:

Katarina Flajšman; katarina.flajsman@gozdis.si

Špela Planinšek; spela.planinsek@gozdis.si

Saša Vochl; sasa.vochl@gozdis.si

Vljudno vabljeni!

Skupina Gozd eksperimentov    

Gozd eksperimentov /
The Forest of Experiments

Gozdarski inštitut Slovenije /

Slovenian Forestry Institute

Večna pot 2

1000 Ljubljana

Telefon / phone: +386 1 200 78 02

www.gozdis.si

 

E-pošta: gozdeksperimentov@gmail.com

Piši nam / Write us
  • Facebook Social Icon

Če se ti stran ne nalaga pravilno ali prepočasi, posodobi svoj brskalnik ali pa jo poskusi odpreti v kakšnem drugem brskalniku.

© 2017 Gozdarski inštitut Slovenije  |  ISSN: 2536-3557 

Oblikovanje in izdelava spletne strani:Anita Mašek, ANDREJA GREGORIČ, KATARINA FLAJŠMAN, Simon Zidar.

Oblikovanje in izdelava celostne grafične podobe: Iz principa.

Ilustracije: Samo Jenčič. Spletno stran poganja:WIX.