top of page

zakaj iti ven z otroki, tudi ko dežuje?

Dragi starši, ali se kdaj sprašujete, ali je prav, da se odpravite ven z otroki, ko zunaj dežuje ? Dež ima lahko čarobno moč, še posebej za vaše malčke!


Narava se prebuja v dežju: Otroci imajo priložnost opazovati spremembe v naravi - kako rastline pijejo dežne kapljice, živali iščejo zavetje, barve so intenzivnejše. To je kot živa učilnica, kjer se lahko učijo in raziskujejo.


Spodbujanje ustvarjalnosti: Skakanje po lužah, lovljenje dežnih kapljic, izdelava splavov iz listja – deževni dnevi so kot nalašč za ustvarjalnost. Otroci imajo priložnost, da se na nekoliko drugačen način igrajo in razvijajo domišljijo.


Izkušnja drugačnega vremena: Učenje sprejemanja drugačnih vremenskih razmer je pomembno. Otroci se naučijo, da ni nujno, da je vsak dan sončen, in se prilagodijo spremenljivemu vremenu.


Povezovanje: Skupna izkušnja v dežju okrepi vez med vami in otroki. Igranje v dežju ustvarja nepozabne trenutke, ki krepijo družinske vezi.Zato se odpravite ven tudi, ko dežuje! Seveda je pomembno, da se primerno oblečete in zaščitite pred mrazom in dežjem. Sprehod v dežju lahko postane ena najbolj zabavnih in poučnih aktivnosti za vašo družino.


留言


bottom of page